Skoči na glavno vsebino

V dobrodelnem društvu Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki so pripravili  projekt, ki so ga poimenovali »Otroci za otroke«.

V njem sodeluje že preko sto vrtcev, osnovnih in srednjih šol. 

Se spomnite malega Krisa, fantka z redko gensko boleznijo, za katerega je Slovenija v manj kot šestih dneh zbrala štiri milijone?  Krisu smo skupaj podarili življenje. Kris danes obiskuje vrtec, vozi tricikel, govori in živi točno tako, kot mali fantek mora, aktivno in nadvse srečno. Ker smo se povezali, ker nam je bilo mar. Po njem so z zbranim denarjem pomagali že več kot 100 hudo bolnim otrokom, katerih starši sami ne zmorejo kriti nujno potrebnih samoplačniških terapij. Zdaj nas potrebuje mali Urban. Ljubkovalno ga kličejo Ban. Ta radoživ, svetlolas in modrooki triletni »smejko« ima redko gensko okvaro CTNNB1, zaradi katere ne more ne govoriti, ne hoditi, pa bi rad. Rad bi tekal, brcal žogo, se naučil voziti kolo, predvsem pa bi rad mamici rekel, da jo ima rad. Da bo vse to lahko storil, zanj že pripravljajo posebno gensko terapijo, ki pa je zelo draga. Nekaj denarja se je  že zbralo, nekaj ga je še potrebno. Naj Slovenija ponovno stopi skupaj, da nas mali Urban združi v en velik, dobrodelni objem.

Za sodelovanje v projektu so se odločili tudi naši šolski parlamentarci. V teh dneh bo tako po razredni  kot tudi po predmetni stopnji potoval LONČEK UPANJA, v katerem bomo zbirali srebrne kovančke upanja za Urbanovo življenje. Vsak razred bo skupaj z učiteljico preštel zbrane kovančke, znesek vpisal na seznam in denar odnesel v tajništvo v zabojček. Da nas bo projekt še bolj povezal v dobrodelni objem, bo med sodelujočimi vrtci in šolami potoval plamen iskrene dobrodelnosti v obliki super športnega rekvizita, podpisanega s strani naših izjemnih znanih športnikov.

S tem, da se boste  v prihajajočih prazničnih dneh, odpovedali nepotrebnega obiska trgovine in namenili kovančke v lonček upanja, boste postali lučke  v najtemnejših tunelih bolnih otrok.

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost