Skoči na glavno vsebino

Simbioza giba

Predstavlja projekt trajnostnega e-opismenjevanja starejših v lokalnih skupnostih prek medgeneracijskega sodelovanja in povezovanja. Šole, ki imajo kapacitete, infrastrukturo in interes za neformalno učenje in širjenje družbenih vrednot, predstavljajo idealen most med trajnostnim nadaljevanjem vseslovenske akcije “Simbioza e-pismena Slovenija” in integracijo lokalne skupnosti. Ker se je model medgeneracijskega sodelovanja izkazal kot izjemno učinkovit pri nagovarjanju staranja družbe, smo ga preizkusili tudi na področju športa prek Simbioza Giba vseslovenskih akcij, kjer je bil odziv že od začetkov akcij neverjeten.

​Cilj projekta je vzpostaviti aktivno nacionalno mrežo proaktivnih osnovnih in srednjih šol po Sloveniji in tujini, ki si pridobijo naziv Simbioza Šola. Za pridobitev naziva šole brezplačno ponudijo računalniške učilnice za izvajanje računalniških delavnic za starejše in/ali izvajajo aktivnosti medgeneracijskega gibanja. S svojimi učenci – prostovoljci v roku tekočega šolskega leta izvedejo računalniške delavnice po naših učnih načrtih in/ali učne ure gibanja med generacijami, ter na ta način starejšim v lokalnem okolju brezplačno predstavijo osnove dela z računalnikom in zdravo življenje prek gibanja.

Šolsko leto 2021/2022

Tudi v letošnjem letu izvajamo aktivnosti za ohranitev naziva Simbioza šola. 

Šolsko leto 2020/2021

Kljub epidemiji Covid-19 in delu na daljavo smo tudi v letošnjem letu sodelovali v projektu Simbioza in se potegovali za ohranitev naziva Simbioza šola in ga z izvedenimi aktivnostmi tekom celotnega šolskega leta tudi ohranili. Zahvaljujemo se vsem udeležencem in vas vljudno vabimo k sodelovanju v prihodnjem šolskem letu.

Simbioza skupnost potrdilo 2021

Šolsko leto 2019/2020

Šola je tudi v letošnjem šolskem letu ohranila naziv Simbioza šola. Hvala vsem sodelujočim.

Potrdilo_SImbiozaSola_Bled_2020

Šolsko leto 2018/2019

6. junija 2019 sva se učiteljici Ana Hribar in Petra Dermota udeležili zaključne prireditve v Ljubljani, na kateri so podelili plakete šolam, ki so z izvajanjem medgeneracijskega programa ali ohranile ali na novo pridobile naziv Simbioza Šola. Naziv Simbioza šola je naša šola uspešno ohranila tudi v letu 2018/2019. Vsem sodelujočim iskrena hvala za vaš trud in sodelovanje.

Šolsko leto 2017/2018

Šola se je v šolskem letu 2017/2018 po treh letih ponovno priključila vseslovenskemu medgeneracijskemu projektu SIMBIOZA in se tako potegovala za naziv Simbioza šola. Simbioza je v tem šolskem letu povezala več kot 9.900 starejših in 12.700 mladih po vsej Sloveniji.

V sredo, 7. junija je na OŠ Antona Martina Slomška na Vrhniki potekala podelitev priznaj za naziv Simbioza šola. Izmed 142 v mreži sodelujočih šol smo na zaključni prireditvi priznanje z nazivom prejeli tudi mi. Zahvaljujemo se vsem sodelujočim.

potrdilo_SimbiozaSola_2018

(Skupno 266 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost