Skoči na glavno vsebino

Skrbimo za zdravje

Za zdravje učencev posameznih razredov bomo med šolskim letom poskrbeli s sistematičnimi pregledi, cepljenji, sistematskimi pregledi zob v šolski zobni ambulanti in navajanjem na pravilno nego zob.

 

Zobna ambulanta

Za zdravje zob naših učencev skrbita dr. dentalne medicine ga. Maša Kolarič in zobna asistentka ga. Aleksandra Dabižljević.

Urnik dela v šolski zobni ambulanti

ponedeljek 12.30 – 19.00
torek 12.30 – 19.00
sreda   7.00 – 13.30
četrtek   7.00 – 13.30
petek   7.00 – 13.30

Povezava na spletno stran zobne ordinacije: http://www.zobna-ordinacija.si/IRMA_SKORO_SI

Splošna zdravstvena ambulanta

Naglavne uši

Spoštovani starši,

uši so stalno prisotne v našem okolju. Za ušivost smo dovzetni vsi ne glede na starost, spol ali socialno-ekonomskih status, pogosteje pa se ušivost pojavlja pri šolarjih, predvsem zaradi tesnejših medsebojnih stikov, ki ušem omogočajo prehajanje z glave na glavo.

Poznano je, da se ušivost običajno poveča takoj po začetku šolskega leta ter po vrnitvi otrok z različnih obšolskih dejavnosti, kjer so otroci v tesnejših stikih. Med počitnicami ušivosti običajno ne zaznavamo.

Naglavne uši ne prenašajo bolezni, vendar pa s svojimi izločki povzročajo neprijetno srbenje.

Pri uspešnem preprečevanju in odpravljanju ušivosti imate ključno vlogo starši. Po zakonu o nalezljivih boleznih (27. člen) je razuševanje ušivih oseb obvezno, opustitev razuševanja pa se sankcionira kot prekršek z globo.

Prosimo, da v skladu z navodili za ravnanje ob pojavu naglavnih uši, natančno izvedete razuševanje. Otrok se lahko vrne v šolo takoj po opravljenem prvem postopku razuševanja.

Več informacij o ušivosti in njenem preprečevanju najdete na spletni strani http://www.nijz.si/sl/usi-naglavne-usi

S spoštovanjem,

ravnateljica: Nataša Ahačič

Priloge:

(Skupno 2.908 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost